Francouská kachní prsa na italském risottu
4 porce
400g kachní prsa, sůl, pepř, olivový olej, rozmarýn Olivový olej, šalotka, rýže Carnaroli, bílé víno, kuřecí vývar, parmazán, mascarpone
Telecí fond, portské víno, tučná kachní játra, sůl, máslo, šalotka
Očištěná kachní prsa okořeníme a potřeme olivovým olejem. Pečeme dorůžova a krájíme na tenké plátky
Na šalotce orestujeme rýži a klasickým způsobem připravíme italské risotto. Ke konci jej zjemníme lžičkou mascarpone a hoblinkami parmazánu. Vyhladíme dohladka. Telecí fond svaříme s šalotkou, přidáme portské víno a znovu svaříme. Přidáme kousek kachních jater a rozvaříme. Omáčku dochutíme solí zjemníme máslem.
Slovo majitele

Zkuste svoje podnikání spojit s firmou Šandera. S firmou, jenž je zárukou kvality a činů místo planých slov a slibů.
