Bílý chřest s pražskou šunkou a holandskou omáčkou
(rozpis na čtyři porce)
16 výhonků bílého chřestu 12 plátků pražské šunky 16 nových brambor menší velikosti 2 stroužky česneku 4 snítky tymiánu 5 žloutků 120 g másla šťáva z půlky citronu pepř, sůl, cukr
Brambory vložíme do studené osolené vody s celými stroužky česneku a snítkami tymiánu. Přivedeme k varu a vaříme do polotvrda. Potom necháme chladnout ve vodě, dokud „nedojdou“. Průběžně zkoušíme vidličkou, zda už jsou akorát.
Z výhonků chřestu odstraníme dřevnaté části. S trochou másla a cukru dáme chřest na minutu spařit do osolené vody udržované těsně pod bodem varu. Poté chřest vyjmeme a krátce zchladíme ve studené vodě s ledem.
Do misky vložíme žloutky, přidáme trochu vody, sůl a vymačkanou štávu z citronu. Šleháme v horké lázni do husté, jemné konzistence asi dvě až tři minuty, potom pomalu přidáváme přepuštěné máslo a postupně zašleháváme.
Na pánvi rozehřejeme trochu másla a na něm lehce prohřejeme plátky pražské šunky. Na talíře navrstvíme připravený chřest a pražskou šunku, přelijeme holandskou omáčkou a servírujeme s vařenými novými bramborami.
Rada na závěr: Chřest je třeba vařit minutu, nejvýš dvě, aby zůstal křupavý.
Slovo majitele

Zkuste svoje podnikání spojit s firmou Šandera. S firmou, jenž je zárukou kvality a činů místo planých slov a slibů.
