Články

Seřadit podle: data přidání Sestupně Vzestupně názvu Sestupně Vzestupně

Dne 30.6.2009 skončila platnost předpisu Evropské unie, který zakazoval prodej okurek se zahnutím větším než 10 mm na každých 100 mm délky. Nadále však EU reguluje standardy 10 skupin s celkem 75 druhy ovoce a zeleniny. Přísné normy platí např. pro hrušky, nektarinky, zahradní jahody, papriky, hroznové víno nebo rajčata. Členské země mohou sice povolit prodej nestandardního ovoce a zeleniny, ale v obchodu nebo přímo na etiketě musí být uvedeno sdělení „ovoce na zpracování". Regulaci prosazují zejména Itálie, Francie a Německo jako způsob ochrany svých zemědělců.

Vážení zákazníci,

Poslední dobou se stávají případy,kdy je naší firmě vyčítáno,že jsme u základních položek dražší než konkurence.

Rádi bychom se pokusili Vám všem objasnit politiku obchodu v naší firmě.

Jelikož je pro nás hlavním cílem a předností,dodávat zboží v co nejvyšší kvalitě proto u nás funguje dlouholetý trend,nabízet zboží pokud možno pouze a výhradně I.jakosti.

V naší cenové nabídce proto nacházíte zboží pouze I.jakosti za nejlepší možnou cenu a je nám líto že je srovnáváno z kvalitou zboží II.jakosti.

Pro příklad,jak jsme v tomto týdnu zjistili u jednoho našeho nejmenovaného zákazníka,který nám zaslal konkurenční nabídku s tím,že jsme dražší,což sice byla pravda,ale na osobním jednání nám bylo zboží ukázáno a byl jsem zklamán,že zákazník porovnává takřka nemožné.

Např.cena ledového salátu:byla o 12,–Kč levnější než u nás ale dotyčného již nezajímal fakt,že náš led.salát je o 600g těžší než konkurenční 200g salát.

Při jednoduchých počtech konkurenční salát vyšel v přepočtu o 23,–Kč dráž!!

Tento problém,je bohužel i u ostatního zboží.

U naší firmy není problém zajistit pro Vás zboží II.jakosti,které do nabídkových listů dává konkurence jako I.jakost.

Jelikož toto zboží ale skladem nemáme,protože stále drtivá většina z Vás si žádá stále ještě kvalitu,proto prosíme rozmyslete,zda něco takového chcete odebírat a naše obchodní oddělení,se s tímto začne okamžitě zabývat.Rádi bychom Vás uspokojili.

Obrázek

OBRÁZEK:

Paprika č.1 cena tohoto týdne

Paprika č.2 cena o cca 13,– Kč levnější

Paprika č.3 cena kolem 30,– Kč/kg

Team ŠANDERA s.r.o.

Bílý chřest s pražskou šunkou a holandskou omáčkou

(rozpis na čtyři porce)

16 výhonků bílého chřestu 12 plátků pražské šunky 16 nových brambor menší velikosti 2 stroužky česneku 4 snítky tymiánu 5 žloutků 120 g másla šťáva z půlky citronu pepř, sůl, cukr

Brambory vložíme do studené osolené vody s celými stroužky česneku a snítkami tymiánu. Přivedeme k varu a vaříme do polotvrda. Potom necháme chladnout ve vodě, dokud „nedojdou“. Průběžně zkoušíme vidličkou, zda už jsou akorát.

Z výhonků chřestu odstraníme dřevnaté části. S trochou másla a cukru dáme chřest na minutu spařit do osolené vody udržované těsně pod bodem varu. Poté chřest vyjmeme a krátce zchladíme ve studené vodě s ledem.

Do misky vložíme žloutky, přidáme trochu vody, sůl a vymačkanou štávu z citronu. Šleháme v horké lázni do husté, jemné konzistence asi dvě až tři minuty, potom pomalu přidáváme přepuštěné máslo a postupně zašleháváme.

Na pánvi rozehřejeme trochu másla a na něm lehce prohřejeme plátky pražské šunky. Na talíře navrstvíme připravený chřest a pražskou šunku, přelijeme holandskou omáčkou a servírujeme s vařenými novými bramborami.

Rada na závěr: Chřest je třeba vařit minutu, nejvýš dvě, aby zůstal křupavý.

ČERVENÉ SALÁTY

Představujeme Vám novou sortimentovou listinu českých salátů. Ve výčtu naší produkce se nacházejí dle sdělení pěstitelů na českém trhu zcela výjmečné saláty (označeny červeně) Jedná se o saláty: LOLLO ROSSO tmavé rudé SALÁT HLÁVKOVÝ červený SALÁT ŘIMSKÝ červený SALÁT LEDOVÝ červený ale také ŠPENÁT červený

ČESKÝ CHŘEST

Český chřestový průvodce 2012. Vážení a milí zákazníci a čtenáři, Dovolili jsme si touto příručkou Vás informovat o kvalitách, produkci a zejména přípravě chřestu. Jak jistě víte, tato krásná a krátká sezóna začíná dle počasí v 1. Polovině dubna a končí tradičně 24.6. na svatého Jana Křtitele. Český chřest z mělnického regionu patří díky kvalitní písčité půdě a zkušenostem s jeho pěstováním k jedněm z nejlepších v Evropě a vzhledem ke krátkým distribučním cestám jsme Vám schopni zajistit i maximální čerstvost, což je nejen u chřestu, ale i ostatní zeleniny, ovoce a všech čerstvých produktů velmi důležité. Chřest je zelenina blízká cibuli a česneku, původem z Orientu. Úžasné léčivé, regenerační a tonizující účinky chřestu, užívaného ve vysokých dávkách, znali ve starém Orientu už před mnoha tisíci lety. Už přinejmenším před 5000 lety byl oblíbenou potravinou staré Číny a Egypta (doklady o jeho pěstování se našly na nástěnných malbách v pyramidě u Sakkary). Řečtí a římští Patriciové ho užívali jako afrodiziakum, Hippokrates jako diuretikum. Do Evropy se dostal přes Španělsko. Ve Francii se brzy stal zeleninou králů, v dalších zemích zeleninou bohatých. Přestože v současnosti je běžně dostupný, v Čechách je jeho spotřeba stále poměrně nízká (např. r. 2003 průměrná spotřeba chřestu činila v Německu 1420g/osobu a rok, v Rakousku 820g, u nás jen 100g). Vysoký obsah vitamínů, minerálů a jejich kombinace, dělají z chřestu něco jako přírodní elixír mládí. 250g chřestu pokryje celodenní potřebu vitamínu C. Je mimořádným zdrojem vitamínu E, obsahuje velké množství beta-karotenu (provitaminu A), vitamínů skupiny B (B1, B2, B3, B5, B6), biotinu a kyseliny listové. Obsahuje vápník a hořčík v optimálním poměru. Ze stopových prvků je zde hojně zastoupen draslík a zinek, dále fosfor, železo a jód. Je dobrým zdrojem vlákniny, důležité pro správnou funkci střev. Má vysoký obsah proteinů a vysoký obsah vody, nízký obsah kalorií (jen 22kcal = 94kJ ve 100g), nízký obsah tuků a cukrů, proto je skvělou součástí redukčních diet. Obsahuje antioxidanty a aminokyselinu glutation s protirakovinným účinkem. Zvýšená konzumace chřestu, obecně, nevyvolává žádné zdravotní potíže, pouze lidé nemocní dnou (zvýšenou hladinou kyseliny močové), by ho měli konzumovat opatrně. Po větší konzumaci se změní zápach moči.

Chřest s holandskou omáčkou

pro 4 osoby, doba přípravy: 20 minut

Ingredience: 20-24 výhonků chřestu (bílý, zelený nebo obojí), 3 žloutky, 50 ml vývaru, 50 ml bílého vína, bílý pepř, sůl, 100 g přepuštěného másla

Postup:

1. Máslo přepusťte, chřest očistěte (odřízněte dřevnaté špičky, pokud používáte bílý chřest, tak jej asi centiment pod hlavičkou oloupejte)

2. Ve vodní lázni rozmíchejte žloutky s vývarem, vínem, solí a pepřem. Šlehejte do zhoustnutí, poté do směsi zašlehejte přepuštěné máslo.

3. Současně uvařte chřest dle základního receptu.

4. Chřest naservírujte na nahřáté talíře a podávejte přelitý holandskou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory ve slupce nebo toasty.

Co jí opice v ZOO?

V novinách vyšel článek o gorilách v pražské ZOO, který se dotýká i naší firmy. Tak se koukněte co jí gorily v pražské ZOO.

Francouská kachní prsa na italském risottu

4 porce

400g kachní prsa, sůl, pepř, olivový olej, rozmarýn Olivový olej, šalotka, rýže Carnaroli, bílé víno, kuřecí vývar, parmazán, mascarpone

Telecí fond, portské víno, tučná kachní játra, sůl, máslo, šalotka

Očištěná kachní prsa okořeníme a potřeme olivovým olejem. Pečeme dorůžova a krájíme na tenké plátky

Na šalotce orestujeme rýži a klasickým způsobem připravíme italské risotto. Ke konci jej zjemníme lžičkou mascarpone a hoblinkami parmazánu. Vyhladíme dohladka. Telecí fond svaříme s šalotkou, přidáme portské víno a znovu svaříme. Přidáme kousek kachních jater a rozvaříme. Omáčku dochutíme solí zjemníme máslem.


Stránkování 1

Slovo majitele

Slovo majitele

Zkuste svoje podnikání spojit s firmou Šandera. S firmou, jenž je zárukou kvality a činů místo planých slov a slibů.

Šandera s.r.o. na Google+

Partneři

Český Chřest Český Chřest Šandera
image02.jpg

Velkoobchod ovoce, zelenina www.e-sandera.cz
Největší výběr ovoce a zeleniny, čerstvých bylinek a hub. Rozvoz do celé ČR, velkoobchodní prodej.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online, v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.