Články

Seřadit podle: data přidání Sestupně Vzestupně názvu Sestupně Vzestupně

Višňový závin s mákem

Plundrové těsto

na makovou náplň:

  • 0,2 mléka
  • 100g cukr krystal
  • 170g mletého máku
  • špetka skořice
  • 0,05l rumu
  • 60g piškotů

na višňovou náplň:

  • 600g višní
  • 120g cukru krystal
  • 0,05l vody
  • 50g pudinku

Svaříme mléko s piškoty a cukrem, postupně přidáme mák, skořici a rum. Mírně povaříme višně, odebereme 150ml šťávy, do které přidáme cukr a zahustíme pudinkovým práškem rozmíchaným ve vodě. Do husté hmoty přidáme uvařené višně, rozetřeme na plech a necháme vychladnout.

Plundrové těsto rozválíme na dva obdélníky a na jeden naneseme makovou náplň, poté na ní přidáme višňovou náplň. Přiklopíme druhou částí těsta, zarovnáme a pečeme 30 minut při teplotě 150 °C.

Už jsme i v televizi!

Pořad o našich SALÁTECH je už i v televizi, v pořadu KLUCI V AKCI.

Tyto saláty si budete moci u nás již brzo objednat až to trochu umožní počasí tipujem tak od května.

http://www.ceskatelevize.cz/…m/detail.php?…

TURNAJ ŠANDERA

Obrázek

V sobotu 21.05. se konal další ročník turnaje ŠANDERA liga.

Trhaný salát MESCLUN s medvědím česnekem a chlebovými krutony

Pro 4 osoby

  • 500g mix salátu
  • 200g medvědího česneku
  • 300g cherry rajčat
  • 4 kusy tmavého chleba
  • 0,1l olivového oleje
  • 0,1l balzamikového octa
  • 0,3l slunečnicového oleje na smažení
  • sůl, pepř

Z tmavého chleba nakrájíme tenké plátky, které usmažíme na slunečnicovém oleji a necháme vychladnout. Vezmeme mix salát a smícháme ho s medvědím česnekem, olivovým olejem, balsamikem, solí a pepřem. Zlehka promícháme a poté aranžujeme na talíře. Jako dekoraci použijeme cherry rajčata.

Treska se zeleným chřestem

(rozpis na čtyři porce)

4 filety tresky (porce asi 80?g) 8 výhonků zeleného chřestu 8 vajec 2 stroužky česneku 4 snítky tymiánu 8 krajíčků chleba 1 dcl bílého vína olej, máslo, sůl

Tresku osolíme a lehce opepříme nahrubo mletým černým pepřem, krátce opečeme z obou stran na pánvi s trochou olivového oleje a čerstvého másla, pak přidáme snítku tymiánu a celé stroužky česneku. Zastříkneme bílým vínem a 2–3 minuty necháme dopéct v troubě rozehřáté na 180 stupňů.

Chřest očistíme od zdřevnatělých částí a dáme na minutu spařit do vody, kterou držíme těsně pod stupněm varu. Poté vyjmeme a krátce zchladíme ve studené vodě s ledem.

Na másle umícháme doměkka vajíčka. Přidáme chřest nakrájený na plátky a vajíčka lehce dosolíme.

Silnější plátek bílého chleba pokapeme olivovým olejem a do zlatova z obou stran opečeme. Na chleba navrstvíme míchaná vajíčka s chřestem, navrch přidáme tresku. Lehce zakápneme olivovým olejem.

Salát SALANOVA

......... jeden řez a hotovo!

SALANOVA je nový druh salátů které lze snadno připravit. Odříznutím spodní časti se růžice rozpadne na velké množství stejně velkých listů. Po omytí a dochucení je Váš salát hotov.

Jeho výhodou je dlouhá použitelnost, rychlost a jednoduchost přípravy, struktura listů která dobře udrží zálivku a hlavně chuťové vlastnosti překonávající dosavadní listové saláty.

REGIONÁLNÍ KALENDÁŘ

ObrázekObrázek Obrázek

V dnešních časech globalizace, letecké přepravy, vytápěných skleníků není pro nás problém Vám celoročně zajistit plný sortiment ovoce a zeleniny. Jahody na Vánoce, maliny a ostružiny v lednu? Ano zajistíme, ale přesto nás srdce táhne k regionálním produktům. Nejen, že tím garantujeme maximální vitamínové hodnoty jednotlivých produktů, ale což považujeme za stejně důležité, pomůžeme tak poctivým regionálním producentům. Proto Vám nabízíme tento REGIONÁLNÍ KALENDÁŘ. Uvedené měsíce bazírují na naší dlouholeté zkušenosti. Je pravda, že rok od roku dochází díky počasí k dřívějšímu či ukončení sezóny nebo naopak, ale o těchto skutečnostech Vás rádi informujeme na našich objednávkových telefonech.

Pečený losos s bylinkovou krustou, glazírovaným chřestem a špenátovým pyré

Recept na 4 porce . 600g losos sůl citrónový pepř olivový olej čerstvé bylinky šalotka máslo česnek strouhanka z čerstvého toastového chleba 200g brambory čerstvý špenát pepř smetana 500g čerstvý chřest strouhanka

Očištěného lososa nakrájíme na jednotlivé porce, okořeníme a zprudka opečeme. Z másla, sekané šalotky, česneku a bylinek si připravíme bylinkovou krustu, kterou dáme na rybu a dopečeme. Brambory uvaříme s jedním stroužkem česneku a prolisujeme. Přidáme spařený, rozmixovaný špenát, smetanu, máslo a vyšleháme v hladkou hmotu, dochutíme solí a pepřem. Čerstvý chřest oloupeme klasickým způsobem a spaříme v osolené vodě. Krátce osmahneme na másle, dochutíme solí, pepřem a přidáme praženou strouhanku


Stránkování 1

Slovo majitele

Slovo majitele

Zkuste svoje podnikání spojit s firmou Šandera. S firmou, jenž je zárukou kvality a činů místo planých slov a slibů.

Šandera s.r.o. na Google+

Partneři

Český Chřest
image04.jpg

Velkoobchod ovoce, zelenina www.e-sandera.cz
Největší výběr ovoce a zeleniny, čerstvých bylinek a hub. Rozvoz do celé ČR, velkoobchodní prodej.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online, v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.