Články

Seřadit podle: data přidání Sestupně Vzestupně názvu Sestupně Vzestupně

Pečený candát s paprikovou salsou na hráškovém pyré

  • 4porce
  • 600g candát, mořská sůl, pepř, olivový olej
  • 300g brambory, 200g mražený hrášek, máslo, smetana, sůl, pepř, muškátový oříšek
  • 1ks paprika červená, 1ks tomaty, šalotka, kudrnka, chilli paprička

Filety candáta nakrájíme na porce, okořeníme a zprudka opečeme na kůži, otočíme, přidáme hoblinku másla a dopečeme.

Dne 30.6.2009 skončila platnost předpisu Evropské unie, který zakazoval prodej okurek se zahnutím větším než 10 mm na každých 100 mm délky. Nadále však EU reguluje standardy 10 skupin s celkem 75 druhy ovoce a zeleniny. Přísné normy platí např. pro hrušky, nektarinky, zahradní jahody, papriky, hroznové víno nebo rajčata. Členské země mohou sice povolit prodej nestandardního ovoce a zeleniny, ale v obchodu nebo přímo na etiketě musí být uvedeno sdělení „ovoce na zpracování". Regulaci prosazují zejména Itálie, Francie a Německo jako způsob ochrany svých zemědělců.

Nejpálivější paprička

Wilbur Scoville v roce 1912 přišel se systémem měření pálivosti chilli papriček. Jedny z nejpálivějších jsou i u nás známé mexické papričky JALAPEŇOS, které jsou v této stupnici ohodnoceny asi 5 000 Scovillových jednotek a každý kdo je ochutnal ví, že jsou opravdu velmi pálivé. Nedají se ovšem srovnat z nejpálivějšími papričkami na světě zvanými HABANERO, které mají více než 300 000 Scovillivých jednotek. Při práci s nimi je nutné si chránit oči a po práci s touto papričko je nutné si řádně umýt ruce a vše co s nimi přišlo do styku.

Gazpatscho

80g okurky salátové 40 g rajčat 0,5 dcl rajčatového džusu nebo šťávy 1 kávové lžíce protlaku Česnek a sůl na dochucení

• Okurky vyjadřincovat a nakrájet na malé kostičky • Rajčata vyjadřincovat a také nakrájet na malé kostičky • Zeleninu smíchat dohromady a přidat rajčatovou šťávu a protlak • Nakonec dochutit solí a troškou česneku • Je důležité tuto polévku podávat ve vychlazeném šálku a velmi studenou

Salát SALANOVA

......... jeden řez a hotovo!

SALANOVA je nový druh salátů které lze snadno připravit. Odříznutím spodní časti se růžice rozpadne na velké množství stejně velkých listů. Po omytí a dochucení je Váš salát hotov.

Jeho výhodou je dlouhá použitelnost, rychlost a jednoduchost přípravy, struktura listů která dobře udrží zálivku a hlavně chuťové vlastnosti překonávající dosavadní listové saláty.

Kotleta z mladého selátka s tradičním hrachovcem

Pro 4 osoby

  • 4 vepřové kotlety
  • 200g hrachu
  • 100g krup
  • 50g sádla
  • 2–3 stroužky česneku
  • 100g mladých hráškových lusků
  • 100g jarní cibulky
  • majoránka
  • tuk a strouhanka na vytvoření a vysypání mísy
  • sůl, bílý pepř

Luštěniny uvaříme do poloměkka a ochutíme kořením. Vezmeme a zprudka opečeme, poté jí vložíme do směsi hrachovce . Hrachovec společně s kotletou pozvolna pečeme v troubě při teplotě 140 °C dvacet minut. Přidáme mladé lusky a čerstvé bylinky na ozdobu.

Trhaný salát MESCLUN s medvědím česnekem a chlebovými krutony

Pro 4 osoby

  • 500g mix salátu
  • 200g medvědího česneku
  • 300g cherry rajčat
  • 4 kusy tmavého chleba
  • 0,1l olivového oleje
  • 0,1l balzamikového octa
  • 0,3l slunečnicového oleje na smažení
  • sůl, pepř

Z tmavého chleba nakrájíme tenké plátky, které usmažíme na slunečnicovém oleji a necháme vychladnout. Vezmeme mix salát a smícháme ho s medvědím česnekem, olivovým olejem, balsamikem, solí a pepřem. Zlehka promícháme a poté aranžujeme na talíře. Jako dekoraci použijeme cherry rajčata.

Višňový závin s mákem

Plundrové těsto

na makovou náplň:

  • 0,2 mléka
  • 100g cukr krystal
  • 170g mletého máku
  • špetka skořice
  • 0,05l rumu
  • 60g piškotů

na višňovou náplň:

  • 600g višní
  • 120g cukru krystal
  • 0,05l vody
  • 50g pudinku

Svaříme mléko s piškoty a cukrem, postupně přidáme mák, skořici a rum. Mírně povaříme višně, odebereme 150ml šťávy, do které přidáme cukr a zahustíme pudinkovým práškem rozmíchaným ve vodě. Do husté hmoty přidáme uvařené višně, rozetřeme na plech a necháme vychladnout.

Plundrové těsto rozválíme na dva obdélníky a na jeden naneseme makovou náplň, poté na ní přidáme višňovou náplň. Přiklopíme druhou částí těsta, zarovnáme a pečeme 30 minut při teplotě 150 °C.


Stránkování 1

Slovo majitele

Slovo majitele

Zkuste svoje podnikání spojit s firmou Šandera. S firmou, jenž je zárukou kvality a činů místo planých slov a slibů.

Šandera s.r.o. na Google+

Partneři

Český Chřest Český Chřest Šandera
image01.jpg

Velkoobchod ovoce, zelenina www.e-sandera.cz
Největší výběr ovoce a zeleniny, čerstvých bylinek a hub. Rozvoz do celé ČR, velkoobchodní prodej.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online, v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.